2011. május 4., szerda

Gena Showalter : 
Éjsötét vágyak - 
Az Alvilág Urai 1.


"Hat férfi él a világtól elvonultan egy magas hegy tetején álló komor erődben. Halhatatlan harcosok egytől egyig, mind különös képességekkel felruházva, de testükben az erőszak, harag és halál démonai lakoznak. Az istenek rég magukra hagyták egykori társaik elárulták őket, ám egy nap minden megváltozik, amikor egy gyönyörű fiatal nő segítséget kér tőlük. A legveszélyesebb közülük nem bír feltörő szenvedélyével, és bár mindketten tudják, hogy az örök kárhozatba tartanak, a nő és a démon szerelme megállíthatatlan háborút szít a harcosok között..."

Nos, először is azzal kezdeném, hogy ez nekem nagyon hajazott a Fekete Tőr Testvériségre. Persze lehet, hogy ha ezzel kezdtem volna, akkor fordítva is igaz lenne. Mindenesetre csalódnom kellett egy részében.

A budapesti szál tetszett benne(ezt jól eltalálta Showalter, eddig nem sok Magyarországon játszódó könyvel voltam megelégedve) és a városiak reakciója is egész élethűre sikeredett. A másik szál Pandora szelencéje volt és a vele járó kutatások, habár itt kevés teret kapott, de majd a következő kötetekben. Akiket még kitudnék emelni azok leginkább a karakterek, Madox és Ashlyn kivételével. Őket valahogy nem sikerült közel engednem magamhoz, nem tetszett a párosítás és nem volt meg az a plusz a kapcsolatukba ami kellett volna. Egyszóval nem volt életszerű, az a rögtön szeretlek típus. A rossz fiúk itt a vadászok voltak, vagy is olyan emberek akik véleményük szerint tisztában vannak a harcosok életével, illetve a csalik. Ők általában nők, és mint a nevükből illetve nemükből is lehet következtetni, az a dolguk, hogy elcsábítsák és eltereljék a harcosok figyelmét, míg a többiek akcióba lendülnek(általában hímneműek).
Itt már az írónő felvezeti a második könyvben kialakult szerelmi szálat (ezért plusz pont!), illetve a harmadik kötet szereplőit is megismerhetjük, sőt mondhatni, hogy az ő történetük végig kíséri az elsőt és a másodikat is. A kedvenc szereplőm nyakát sajnos átvágták a nagy izgalmakban -ezzel járványt keltve az emberek között-, de azért gyógyuló félben van.

Nem volt egy rossz választás, de azért remélem, hogy többet is ki tudd hozni ebből az írónő, mert a lehetősége meg van rá.

3,9999 pontot adnék rá az 5-ből. 

                                                                                                             Giselfull

2 megjegyzés:

  1. Első kötet a rajongók többségének nem tetszett, de szerencsére a 3. kötettől egyre jobb lesz a sorozat és ott már Wardra sem fog hasonlítani.

    Látom neked is Torin a kedvenced. :)

    VálaszTörlés
  2. Ezeket öröm hallani. :)
    Egyébként te vagy az első akinek (rajtam kívül) Torin volt a kedvence. Valahogy mindig elkerültem ezzel kapcsolatban a hasonló véleményű embereket. :)

    VálaszTörlés