2011. május 5., csütörtök

Gena Showalter:
 Éjsötét csók - 
Az Alvilág Urai 2.


"Az Alvilág Urai bukott harcosok, akikre Pandóra szelencéje hozott romlást évezredekkel ezelőtt. Bűnükért a földre száműzték őket, míg testüket halálos démonok szállták meg. A harcosok vezérét egy csábító kisisten, Anja akarja megszerezni magának, ezért láthatatlanul követi a halál démonától megszállt férfit. Anja a Mindenek Kulcsának őre, akit a főisten parancsára Luciennek kell meggyilkolnia... de vajon a szenvedély legyőzheti-e a kötelességet? Az Alvilág Urai megtudják, hogy egy ősi templomban őrzik Pandóra szelencéjét. Eszeveszett hajsza kezdődik, hiszen ha a Vadászok bukkannak előbb a szelence nyomára, annak segítségével elpusztíthatják Lucient és társait..."

 Az első kötet elolvasása után csak jó néhány hónapra rá mertem a kezembe venni. Nem akartam újra csalódni az írónőben, de most nem is kellett.

Mindkét szereplőből kaptunk már egy kis ízelítőt, és úgy érzem, hogy itt Showalter -az előzővel ellentétben-nagyon jól eltalálta a párosítást. Az érzelmek átjöttek, a kalandok átélhetőek voltak és Pandora szelencéjéhez is közelebb kerültünk. Történet azért leginkább Lucien és Anja kapcsolatát helyezi előtérbe (amit nem is bántam), de folytatódnak az amúgy is bonyolult szerelmi szálak, lásd Reyes - Danika, illetve Paris is kap egy szeletet a sütiből. Itt az írónő szinte már elhitette velem, hogy ilyen egyszerű lesz ez az egész Paráznaság ügy, de kellemeset csalódtam. Egy nem várt fordulat. ;)
A görög harcosok ismét feltűntek, ami azért feldobta a könyvet, hisz nem egyszer kellett elmosolyodnom a szerencsétlenségeiken. Megismerkedhettünk személyesen Kronosszal is, aki nem kevés borsot tört a párocskánk orra alá.
Na és a vége, hát ez nagyon vegyes érzelmeket váltott ki nálam. Kicsit úgy éreztem, hogy az írónő gyorsan le akarja zavarni ezt a szálat (közbe nekem is ez a megoldás jutott eszembe), de valami hiányzott onnan, felszínes lett.
Itt még Reyes és Danika szemén is nézelődhetünk egy kicsit, bevallom ők annyira nem érdekelnek, ezért lehet, hogy a harmadik könyvnek is várnia kell egy kicsit.

Nagyot nőtt a szememben az írónő ezzel a kötetével, így 4,5 pontra értékelném az 5-ből.

                                                                                                                 Giselfull

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése