2011. április 18., hétfő

Stephenie Meyer:
 Újhold


"Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok. Egyetlen ostoba pillanat végzetes következményekkel jár. Edward maga mögött hagy mindent, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. S miközben hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, különös árnyak kószálnak a rezervátum körüli erdőkben, Bellát pedig egy furcsa hang bűvöli egyre hajmeresztőbb őrültségekbe. A földgolyó túloldalán Edward végzetes lépésre készül, de ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja valamennyiüket... Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?"

Ennél a résznél is előbb láttam a filmet, minthogy olvastam volna a könyvet.
A kötet máris egy bonyodalommal kezdődik, ami csak még többet von maga után, így alakítva ki szinte az egész történetet. Miután Edward és Bella között megtörtént az a bizonyos beszélgetés az erdőben, a főszereplőnőnkkel élhettük át mindazt a szenvedést amit érzett. Ez az egész történet alatt nem fakult ki, tudni lehetett, hogy semmi sincs rendben vele, depresszióval küzd, sőt még maga mellé képzeli Edwardot is. Aztán jó pár hónap elteltével eljön a változás időszaka, ezt pedig csak Jacob Black tudja neki megadni. Nem kedveltem annyira az "új" fiút, pedig ő is mindent megtett Belláért, mégsem tudtam elképzelni, hogy "együtt maradnak". Valahogy ezt egyszerűen nem lehet Edward nélkül megoldani. 
Meyer még egy kis meglepetést tartogatott a számunkra még pedig a Quileute törzs őseivel kapcsolatban, melyek szép lassan behálózzák a lány életét. A végén megismerkedhettünk a Volturival is, akikről érdemes tudni, hogy ők hozzák a döntéseket, a szabályokat a vámpírok között. Miután a Cullen család megszegi a legfontosabbat,  szembe kell nézniük a következményekkel , és ez a történetszál a 4. könyv végére teljesen ki fog bontakozni. Bella különleges adottsága - miszerint Edward nem tud a gondolatiba férkőzni és még pár hasznos dolog- előtérbe kerül.
A vége mondhatni, hogy happy end-el zárul, bár nem mindenki részéről.

4,2 pontot adnék rá az 5-ből.
        
                                                                                                                 Giselfull

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése