2011. április 20., szerda

Stephenie Meyer: 
Napfogyatkozás


"Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?"

Nos, először is az Újhold elolvasása után már nagyon vártam, hogy ezt a kötetet is kezeimbe foghassam. Megint csak nem kellett csalódnom az írónőben, a történetben ugyanúgy megtalálhatók az izgalmak mint az érzelmek. Bella és Edward ismét együtt van, ám mint már azt megszokhattuk most se kaphatták meg a várva várt boldogságot. Viktória bosszút akar állni elvesztett szerelme, James miatt, még pedig úgy, hogy megöli a  főszereplőnőnket, amit persze a Cullen család nem hagyhat. De ez sem ilyen egyszerű, hisz valaki útközben elkezdte teremteni az új vámpírokat, akik neveltetés hiányában nem tudnak ellenállni a vérszomjuknak. A sok haláleset pedig felkelti a Volturi figyelmét, így alakítva ki azt a három történetszálat mely valamilyen úton módon összefügg.
A vérfarkasok sokkal nagyobb teret kaptak, és a két törzs is közelebbi kapcsolatba került. Az Edward-Bella-Jacob érzelmi hullámvasút folytatódik, azzal a változtatással, hogy Bella döntése egyben már az egész hátralévő életét befolyásolni fogja. Kicsit jobban megismerhetjük a szereplőket, ezzel leginkább Jasperre célzok, mert ő volt az egyik, mondhatni, hogy kulcsszereplő a csatában, illetve a háttértörténetébe is bepillantást nyerhetünk. A végén a romantikus rész természetesen nem maradhatott ki, így tudhatjuk nemsokára papíron is egy párnak a főszereplőinket.

Megjegyzés : ehhez a kötethez készült egy novella is, Bree Tanner rövid második élete címen, ami az egyik nemrégiben átváltoztatott újszülött életéről szól. Így ismerhetjük meg a vámpírok küzdelmeit a vérrel és a részben megváltozott életszemléletükkel. Természetesen Meyer ebbe is belecsempészett egy kis romantikát, ezzel is elérzékenyítve az olvasókat.

4,8 pontot adnék rá az 5-ből.

                                                                                                                   Giselfull

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése