2013. február 27., szerda

Karen Chance: 
Megérint a sötétség


"'A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak. Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különös világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is.
Cassandra Palmer élete korántsem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el még kislány korában Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból mindent tudni akar üzletfeleiről,pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.
De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcasonne várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?"

Elég hosszú időn keresztül nem tettünk fel új bejegyzést, de végre megtörjük a csendet! :) 

Tudtam volna erre az alkalomra jobb könyvet is hozni, de van valami ebben a történetben, ami a folytatások elolvasására késztet. Alapjáraton mégis rosszul van összerakva, néhol teljesen kusza az egész történet, a sok természetfeletti lényt túlzásnak tartottam és a szereplőktől sem vagyok elájulva. 
Konkrétan Cassie-től már a falra másztam olykor. Tudom, hogy vámpírok között nőtt fel és ezért számos dologról hallott már az életében, de nem tudhat mindig mindent. Huszonéves létére már túl sokat átélt és ez nem valószerű illetve idegesítő is. A többi szereplő lényegében elhanyagolható, még Tomason lepődtem meg, nem számítottam ilyen kimenetelre. A kedvencemnek Mirceát mondanám, bár benne sincs semmi különleges, tipikus szívtipró pasi egy tucatszámra kapható könyvben.
Tele van leírásokkal, a harcok nincsenek jól felvázolva és még mindig várom (így a második kötet is elkezdve), hogy jöjjön már az a csattanó rész. Érzem, hogy ki akar belőle hozni valamit, de egyszerűen nem jön, nem tudja tovább fokozni a történéseket.
A végét elkapkodta, nem keltette azt az érzést bennem, hogy minél előbb szerezzem be a következő kötetet és azonnal üljek le olvasni. Nekem folyamatosan Laurel K. Hamilton: Anita Blake és Nalini Singh: Angyali vadász c. sorozatát jutotta eszemben, csak egyszerűbb és rosszabb kiadásban. Ami a két említett írónőnek határozottan sikerült (Anita Blake fan vagyok...), az itt neki nem.
Haladok a második kötettel és remélem, abban sikerült elérnie az írónőnek amit akart... 

3 pontot adnék rá az 5-ből.

Giselfull

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése